عوامل و ابعاد برون‌سپاری در سازمان‌های دولتی، مورد مطالعه ادارات استان مرکزی - مرادی, مهناز; قاسمی, مرتضی; مجیدی, مریم; امجدی, غلامرضا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل و ابعاد برون‌سپاری در سازمان‌های دولتی، مورد مطالعه ادارات استان مرکزی است. روش‌شناسی: شیوه پژوهش بر حسب هدف در حقیقت، بنیادی بوده و روش تحقیق کمی می‌باشد، بنابراین به منظور شناسایی عوامل از روش پیمایشی استفاده شده؛ جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران و مدیران کل در سطح استان مرکزی میباشد که بر اساس آمارهای داخلی برابر 250 نفر مشخص شد. برای استخراج داده‌ها از پرسشنامه، از نرم افزار spss استفاده شد و برای تعیین اعتبار سازه‌ای و مدل عوامل برون سپاری از تحلیل مسیر در نرم افزار PLS استفاده گردید. یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد عوامل و مولفه‌های اصلی شناسایی شده عبارتند از: مولفههای مرتبط با عامل سیاسی (سیاست‌ها و دستور العمل‌های دولت، قوانین حمایت از داراییهای فکری و ثبات سیاسی)؛ مولفه‌های مرتبط با عامل اقتصادی (مرحله کسب و کار در محیط فعالیت سازمان، وجود پیمانکاران شایسته برای اجرای فعالیت برون سپاری)؛ مولفه‌های مرتبط با عامل مدیریتی (تمرکز بر فعالیت‌های کلیدی سازمان، افزایش ظرفیت استفاده از منابع داخلی سازمان)؛ مولفه‌های مرتبط با عامل اجتماعی (نرخ رشد جمعیت، دیدگاه‌ها و قضاوت‌ها در خصوص فعالیت‌های برون سپاری) که به عنوان عوامل و ابعاد موثر بر طراحی مدل برون سپاری در سازمان‌های دولتی استان مرکزی در نظر گرفته شده است. نتیجه‌گیری: با تغییرات چشمگیری که در وظایف و نقشهای دولت پیش آمده به طور طبیعی باید تغییراتی در روش‌ها و ابزارها نیز بایستی اتفاق بیفتد تا بتوان امور عمومی جامعه را هدایت کرد.