طراحی مدل ساختاری بازاریابی گردشگری ماجراجویانه با تمرکز بر عوامل پیشایندی و پیامدی در راستای جذب کوهنوردان به کوه‌های استان گیلان - نوروزی اباتری, فهیمه; صابری حقایق, رحمت علی; فرخ بخت فومنی, علیرضا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف اصلی این پژوهش طراحی مدل ساختاری بازاریابی گردشگری ماجراجویانه با تمرکز بر عوامل پیشایندی و پیامدی در راستای جذب کوهنوردان به کوه‌های استان گیلان است. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش، پژوهشی توصیفی شمرده می‌شود. همچنین از دیدگاه گردآوری اطلاعات، یک پژوهش پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کوهنوردانی هستند که برای صعود، کوه‌های استان گیلان را انتخاب کرده اند و برای تعیین حجم نمونه از روش آنلاین تعیین نمونه برای مدل سازی معادلات ساختاری کواریانس محور استفاده شده است. با توجه به نتایج مشخص گردید که تعداد 206 نفر به عنوان نمونه در این پژوهش انتخاب شدند. برای دستیابی به حداقل حجم نمونه حدود 10 درصد بیشتر پرسشنامه توزیع گردید که از بین آن‌ها 213 پرسشنامه برگشت داده شد و مبنای تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: برای بررسی فرضیه‌های پژوهش از روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی استفاده گردید. با توجه به نتایج بدست آمده تاثیر معنادار تمامی پیشایندها بر گردشگری ماجراجویانه و همچنین تاثیر معنادار گردشگری ماجراجویانه بر تمامی پیامدها به تایید رسیده است. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از بین پیشایندها، متغیر امنیت و ایمنی گردشگر با ضریب بتای 0.889 بیشترین تاثیر را بر گردشگری ماجراجویانه داشته است. همچنین توسعه گردشگری ماجراجویانه نیز بیشترین تاثیر را بر پایداری اقتصادی داشته است و ضریب آن برابر با 0.903 بدست آمده است. از این رو با توجه به نتایج مشخص می‌شود که برای توسعه گردشگری ماجراجویانه باید به مولفه امنیت و ایمنی گردشگران توجه ویژه‌ای نمود.