طراحی الگوی مدیریت منابع انسانی مبتنی‌بر تاب‌آوری سازمانی در صنعت نفت ایران - نوری‌مهر, علیرضا; امیرنژاد, قنبر; دانیالی ده‌حوض, محمود; مکوندی, فؤاد; کیانی, عزت‌اله (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با اتکاء بر رویکرد تابآوری سازمانی بر اساس روششناسی کیفی و بهطوراکتشافی به طراحی الگوی مدیریت منابع انسانی تابآور در صنعت نفت کشور پرداخت. روش‌شناسی: روش کیفی مورداستفاده در این تحقیق تحلیل مضمون و جهت گردآوری دادهها از مصاحبه با 12 نفر از خبرگان دانشگاهی و صنعت نفت بهره گرفته شد. یافته‌ها: دادهها بر حسب تکنیک کدگذاری در چهار سطح کدهای اولیه (416 کد)، مضامین پایه (96 مضمون)، مضامین سازماندهنده (27 مضمون) و مضامین فراگیر (8 مضمون) شامل: مدیریت رویدادهای محیطی، حکمرانی تاب‌آوارنه سازمانی، مقاومت‌گرایی کارکردی کارکنان، اقتضائات ایجابی HRM، طرح‌واره اقدامات راهبردی تاب‌آوارنه، بازنمایی تاب‌آورانه منابع انسانی، توانمندسازی تاب‌آورانه اطمینان‌بخش کارکنان و اقتدارگرایی راهبردی عملیات سازمانی مقولهبندی شدند. نتیجه‌گیری: یافته ها نشان دادند که بهمنظور تحقق مدیریت منابع انسانی تابآور در سازمانهای بحرانمحور بالاخص صنعت نفت بایستی به توسعه یک نگاه دیالکتیکی و راهبردگرا در ساختار تصمیمگیری و عملیاتی پرداخت. بهگونهایکه به تقویت مفروضات بنیادین تابآوری در فضای سازمان منجر شود و بدینطریق بتوان به ایجاد رفتارهای تابآورانه در منابع انسانی مبادرت نمود.