تدوین مدل شایستگی های مشاغل شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران - جعفرزاده کوچکی, احمد; بیک زاد, جعفر; قربانی, صابر (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از این پژوهش تدوین مدل شایستگی‌های مشاغل در شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه (نیروگاه بوشهر) سازمان انرژی اتمی ایران است. روش‌شناسی: این پژوهش از روش ترکیبی (کیفی-کمی) استفاده کرده است. ابتدا داده‌های کیفی از طریق مطالعات کتابخانه‌ای و تحلیل مضامین گردآوری شد. سپس بر اساس این داده‌ها، پرسشنامه‌ای برای جمع‌آوری داده‌های کمی طراحی شد که میان 90 نفر از کارکنان و مدیران نیروگاه بوشهر توزیع گردید. در نهایت، داده‌های گردآوری‌شده با استفاده از روش معادلات ساختاری تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج تحلیل نشان داد که مدل شایستگی تدوین‌شده دارای برازش مناسب است و تمامی مسیرهای ساختاری مدل از نظر آماری معنادار می‌باشند. همچنین، شایستگی‌های فنی و مدیریتی به‌طور همزمان نقش مهمی در بهبود عملکرد و ایمنی کارکنان ایفا می‌کنند. معیار نیکویی برازش مدل 0.413 محاسبه شد که نشان‌دهنده برازش قوی مدل است. نتیجه‌گیری: این پژوهش نشان داد که توسعه مدل‌های شایستگی چندبعدی که شامل مهارت‌های فنی، مدیریتی و ارتباطی باشد، می‌تواند به بهبود کارایی و ایمنی در نیروگاه‌های هسته‌ای منجر شود. استفاده از چنین مدل‌هایی در فرآیندهای استخدام، آموزش و ارزیابی کارکنان می‌تواند تأثیر مثبتی بر بهره‌وری سازمانی داشته باشد.