شناسایی عوامل موثر بر عملکرد منابع انسانی پایدار در صنعت بیمه - رجبی فرجاد, حاجیه; طورانیان, نساء (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
مدیریت منابع انسانی پایدار استراتژی مناسبی را برای مدیریت منابع انسانی و شیوه‌های دستیابی به اهداف اجتماعی و زیست محیطی برای سازمان فراهم می‌کند. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر عملکرد منابع انسانی پایدار در صنعت بیمه انجام شد. این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و  با ترکیبی از روش کیفی-  کمی (آمیخته) انجام شده است. جامعه‌ی آماری این تحقیق در بخش کیفی شامل خبرگان و صاحبنظران کلیه شرکت بیمه ایران بود که به روش هدفمند انتخاب شدند. حجم نمونه در بخش کیفی 15 نفر در نظر گرفته شده است. جامعه آماریدر بخش کمی، شامل کلیه کارکنان بیمه ایران (460 نفر؛ 45 مدیر و 415 کارشناس) در نظر گرفته شده است. که بر اساس فرمول کوکران تعداد 210 نفر (21 مدیر و 189 کارشناس) بر اساس تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش ادبیات تحقیق، مطالعات کتابخانه ای و برای جمع‌آوری اطلاعات برای پاسخ به سوالات تحقیق، از مرور ادبیات و مصاحبه با خیرگان و تنظیم پرسشنامه برای اعتبارسنجی مدل بدست آمده انجام شد. روایی آن به صورت صوری و محتوایی و پایایی آن با استفاده از الفای کرونباخ انجام شد. نتایج نشان داد که پنج عامل جبران خدمات، رضایت شغلی، انگیزش شغلی، سبک رهبری، جو سازمانی و مدیریت منابع انسانی پایدار می‌توان در عملکرد منابع انسانی پایدار تاثیرگذار باشند.  با توجه به یافته‌های تحقیق‌ می‌توان نتیجه گرفت که به منظور ارزیابی عملکرد منابع انسانی پایدار در صنعت بیمه، توجه به پنج عامل جبران خدمات، رضایت شغلی، انگیزش شغلی، سبک رهبری، جو سازمانی و مدیریت منابع انسانی پایدار، عملکرد منابع انسانی پایدار از اهمین بالایی برخوردار می‌باشد.