طراحی مدل رهبری کارآفرینانه در کسب و کارهای نوپای فین تک در ایران - عشقی, نسیم (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
بهره‌گیری از فرصت‌هایی که فناوری مالی برای کسب‌وکارهای نوپا ایجاد کرده است، مستلزم بکارگیری شیوه جدیدی از رهبری کارآفرینانه است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل رهبری کارآفرینانه در فین‌تک‌‌های ایران انجام شده است. مطالعه حاضر از منظر هدف یک پژوهش کاربردی است که با رویکردی آمیخته انجام گرفته است. استراتژی بخش کیفی پژوهش تحلیل محتوی و نیز بخش کمی آن پیمایش و همبستگی می‌باشد. جامعه آماری بخش کیفی شامل 14 نفر از خبرگان حوزه مورد مطالعه است. در بخش کمی نیز از دیدگاه 159 نفر از مدیران فعال در کسب‌وکارهای نوپای فین‌تک‌ استفاده شده است. ابزار گردآوری داده‌ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه‌ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه می‌باشد. تحلیل داده‌ها در بخش کیفی به صورت کدگذاری و خلاصه‌سازی، و جهت تحلیل کمی از روش مدلسازی ساختاری-تفسیری و تکنیک حداقل مربعات جزئی استفاده گردیده است. نتایج نشان داده است که تغییرات فرهنگی و اجتماعی در کنار ویژگی‌های شخصیتی رهبران کارآفرین عوامل زیربنایی مدل را تشکیل می‌دهند. این عوامل بر تغییرات فناورانه و حمایت رگولاتورها اثر می‌گذارند و قابلیت‌های مدیریتی و دانشی رهبران را بهبود می‌بخشند. به این ترتیب انتظار می‌رود قابلیت‌های رهبری و کارآفرینی همزمان ارتقا پیدا کند. به این ترتیب دستیابی به اهداف عملکرد نوآورانه، فنی و مالی محقق خواهد شد.