بررسی عوامل موثر بر مدیریت شایعه در بستر شبکه های اجتماعی در بازاریابی صنعت گردشگری - قمی اویل, میثم; رحمتی, مهناز; توسلی نژاد, مریم (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
مدیریت موثر شایعات در شبکه های اجتماعی برای سازمان‌های گردشگری دولتی جهت حفظ شهرت، جذب گردشگران و ارتقای رشد اقتصادی آنها بسیار مهم است. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر مدیریت شایعه در بستر شبکه های اجتماعی در صنعت گردشگری است. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری کارکنان سازمان ها و مراکز تفریحی و گردشگری در بخش دولتی بودند. روش نمونه‌گیری خوشه ای چند مرحله ای می باشد و پرسشنامه ها در هر مرحله به‌صورت تصادفی توزیع شدند. برای بررسی سوالات پژوهش با استفاده از آزمون‌های آماری مرتبط شامل آزمون تحلیل مسیر و برای تعیین روایی همگرا و واگرای سازه پرسشنامه پژوهش از تحلیل‎ عاملی استفاده شد. نرم‌افزار آماری مورد استفاده SPSS و PLS بوده است. یافته ها نشان داد عوامل موثر بر مدیریت شایعه در بستر شبکه های اجتماعی در حوزه گردشگری دولتی ایران شامل شایعات مخرب و شایعات بی گناه بودند که شایعات مخرب در این تحقیق شامل قدرت تفکر، احساسات بد و انتقال شایعه و شایعات بی گناه شامل پشتوانه مرجع و ایجاد اعتماد می باشد. با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد شد مدیران حوزه گردشگری دولتی با مدیریت شایعات بی گناه در شبکه های اجتماعی می توانند از آنها در جهت سود رساندن به سازمان های گردشگری دولتی استفاده نمایند و همچنین با مدیریت کردن شایعات مخربی که در بستر شبکه های اجتماع در حوزه گردشگری هستند می توانند تاثیر منفی آنها بر پشبرد اهداف سازمان را کنترل نمایند.