تبیین عوامل مؤثر بر پذیرش استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی برای واحدهای کسب و کارهای اقتصادی کوچک و متوسط در ایران - پورموسی, علی اکبر; کاشانی پور, محمد; مهربان پور, محمدرضا; سرلک, نرگس (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
تکامل مفهومی گزارشگری مالی و استانداردهای مربوط به آن و فصل مشترک آن با استانداردهای بین المللی، زمینة تقویت رویکرد جدیدی شده که چالش‌های فکری ویژه‌ای را به‌دنبال داشته است. با توجه به نقش اساسی شرکت‌های کوچک و متوسط در ایران و لزوم توجه به گزارشگری مالی آنان، هدف اصلی این پژوهش، تبیین عوامل موثر بر پذیرش استانداردهای گزارشگری مالی خاص برای شرکت‌های کوچک و متوسط در ایران می‌باشد. این پژوهش از طریق مصاحبه با خبرگان، تهیه صورت‌های مالی فرضی و انجام نظرسنجی با استفاده از پرسشنامه در میان خبرگان و صاحب نظران و تدوین‌کنندگان استانداردهای حسابداری و حسابرسی، به دنبال بررسی این موضوع است که شرکت-های کوچک و متوسط درایران جهت پذیرش استانداردهای خاص(استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی برای شرکت‌های کوچک و متوسط) چه عواملی را موثر می‌دانند؟ این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده‌ها پیمایشی است. با توجه به برازش مدل عوامل موثر بر پذیرش در ایران، مدل تحلیل اکتشافی نشان می‌دهد که حدود 89 درصد از عوامل شناسایی شده، شامل نحوه ارائه و افشاء، قابلیت اتکا، شناخت و اندازه‌گیری و قابلیت مقایسه پذیری در روند اطلاعات مالی، می‌تواند عوامل موثر پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی را تبیین کند. نتاج نشان می‌دهد که بیشترین تاثیر را قابلیت اتکا و قابلیت مقایسه پذیری بر پذیرش استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی برای واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط را دارا می‌باشد.