بررسی رابطه بین ظرفیت نوآوری، قابلیت پویا و تعهد صادراتی با عملکرد صادراتی - پوراحتشام, محمد; رجبی مقدم, آرمین; فروغی, محمد مهدی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ظرفیت نوآوری، قابلیت پویا و تعهد صادراتی با عملکرد صادراتی شرکت‌ها در شهر سبزوار است.روش‌شناسی: این مطالعه توصیفی–علی و از نوع کاربردی است که با استفاده از داده‌های کمی انجام شد. جامعه آماری شامل 80 نفر از مدیران و کارکنان شرکت‌های صادراتی در شهرستان سبزوار بود. نمونه‌گیری به روش در دسترس انجام شد و داده‌ها از طریق پرسشنامه‌های استاندارد جمع‌آوری گردید. اعتبار ابزارها از طریق روایی محتوایی و همگرا و واگرا و پایایی آن‌ها با آلفای کرونباخ و پایایی مرکب تأیید شد. برای آزمون فرضیه‌ها از مدل‌سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار PLS استفاده گردید.یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد بین ظرفیت نوآوری و عملکرد صادرات (β=0.765، t=4.324)، بین قابلیت پویا و عملکرد صادرات (β=0.721، t=2.214) و بین تعهد صادراتی و عملکرد صادرات (β=0.743، t=3.098) رابطه معناداری وجود دارد. ضریب تعیین (R²) برای عملکرد صادراتی 0.4654 گزارش شد که نشان‌دهنده قدرت تبیینی قابل قبول مدل است. همچنین مدل نهایی دارای برازش قوی (GOF=0.50) بود.نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهند ظرفیت نوآوری، قابلیت‌های پویا و تعهد صادراتی از عوامل مهم و مؤثر در بهبود عملکرد صادراتی شرکت‌ها هستند. توجه به این عوامل می‌تواند مزیت رقابتی پایداری برای شرکت‌های صادرکننده فراهم آورد. توسعه راهبردهای سازمانی در جهت تقویت این سه عامل می‌تواند منجر به افزایش اعتماد، رضایت مشتری و سهم بازار جهانی شود.