واکاوی عوامل موثر در آموزش مبتنی بر شایستگی مدیران در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران - فرهادی , علی; سورانی یانچشمه, رضا; طوطیان اصفهانی, صدیقه (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از این پژوهش واکاوی عوامل موثر در آموزش مبتنی بر شایستگی مدیران در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران است.روش‌شناسی: روش انجام پژوهش آمیخته اکتشافی است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعۀ اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون، برای شناسایی ابعاد و مؤلفهها استفاده شد. جامعه آماری در بخش کیفی اعضای هیأت علمی دانشگاه و با حفظ سمت در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در حوزه نیازسنجی آموزشی و منابع انسانی مشغول به کار هستند که بعد از انجام مصاحبه 20 اشباع نظری صورت گرفت و در بخش کمی شامل تمامی مدیران شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی که براساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه‌ای و فرمول کوکران 168 نفر تعیین شد. روایی از طریق 4 خبره و توسط دو همکار و پایایی از فرمول کوپای (633/0) بدست آمد.یافته‌ها: عوامل موثر بر آموزش مبتنی بر شایستگی مدیران با 61 شاخص، 11 مولفه و 4 بُعد شناسایی شد. سرانجام برای تعیین میزان تاثیر عوامل از تکنیک معادلات ساختاری استفاده شد که مشخص گردید نیازسنجی و نیازآفرینی آموزشی مبتنی بر شایستگی با ضریب 0.977 بیشترین تاثیر را بر آموزش مبتنی بر شایستگی مدیران در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران دارد.نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان داد که نیازسنجی و نیازآفرینی آموزشی مبتنی بر شایستگی بیشترین تأثیر را بر آموزش مدیران دارد و بهبود این عوامل می‌تواند کیفیت مدیریت در سازمان را ارتقا دهد.