بررسی میزان اثر بی ثباتی در سیاست های مالی بر انتخاب استراتژی های سرمایه گذاری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران - رضایی, فرزین; کاظمی, حسین; محمودی درویشانی, بابک (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
در جهان امروزی، اگرچه عوامل فراملی نقش انحصاری دولت‌ها را به ویژه در عرصه فعالیت‌های اقتصادی به مخاطره افکنده‌اند، اما ساختار اقتصادی کشورها، مخصوصاً کشورهای در حال توسعه همچنان در برابر بی‌ثباتی سیاست‌های داخلی ضربه‌پذیر است. این عوامل با تاثیرگذاری بر اقتصاد کشورها، تمام عوامل و زمینه‌های تولید را مخدوش ساخته و روند تولید را از حالت طبیعی خارج می‌کند. بی ثباتی مالی در مقام مهمترین عامل داخلی اما برون ساختاری، نزدیکترین و معنادارترین تعامل را با مفهوم امنیت اقتصادی در تاثیرگذاری بر عوامل تولید دارا است. از این رو هدف پژوهش حاضر مدل‌سازی اثر بی‌ثباتی در سیاست‌های مالی بر انتخاب استراتژی‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد. برای این منظور از اطلاعات 130 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 1392 الی 1401 استفاده شده است. استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در این تحقیق به سه استراتژی تدافعی، تحلیلی و آینده‌نگر تقسیم می‌شود. برای محاسبه نمره استراتژی شرکت‌ها از چهار سنجه نسبت تعداد کارکنان به میزان فروش شرکت‌ها، رشد تاریخی شرکت، تلاش بازاریابی و تبلیغات شرکت‌ها و ثبات سازمانی شرکت‌ها استفاده شده است و در ادامه این متغیرها در هر سال پنجک‌بندی شده‌اند، به گونه‌ای که به مشاهدات موجود در پایین‌ترین (بالاترین) پنجک نمره یک (پنج) تعلق گرفته است. سپس برای هر شرکت، نمره‌های چهار متغیر در سال جمع شده تا نمره ترکیبی استراتژی برای هر شرکت-سال بین 4 تا 20، حاصل شود. نتایج پژوهش بیانگر آن بود که سیاست‌های مالی شرکت‌ها عاملی موثر بر انتخاب استراتژی‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌ها می‌باشد. سپس برای هر شرکت، نمره‌های چهار متغیر در سال جمع شده تا نمره ترکیبی استراتژی برای هر شرکت-سال بین 4 تا 20، حاصل شود. نتایج پژوهش بیانگر آن بود که سیاست‌های مالی شرکت‌ها عاملی موثر بر انتخاب استراتژی‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌ها می‌باشد.