شناسایی ابعاد و مولفه‌های تحلیل پیام‌های شخصیت از طریق عکس نمایه در کاربران ایرانی - غفاری, زهرا; شاه قاسمی, احسان; حسینی, محمدرضا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش، شناسایی ابعاد و مولفه‌های تحلیل پیام‌های شخصیت از طریق عکس نمایه در کاربران ایرانی بود. روش‌شناسی: این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، کیفی بود. جامعه پژوهش حاضر کاربران اینستاگرام با دنبال‌کنندگان بالای 1000 نفر بودند که به‌طور معمول در طول روز حداقل سه بار خود را به نمایش می‌گذارند. نمونه پژوهش 60 نفر از کاربران فوق بودند که که با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و عکس‌های آنان مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. داده‌ها با روش بررسی عکس نمایه کاربران ایرانی اینستاگرام گردآوری که روایی آن‌ها با روش مثلث‌سازی تایید و پایایی آن با روش ضریب توافق بین دو کدگذاری 83/0 محاسبه شد و این داده‌ها با روش تحلیل مضمون تحلیل شدند. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد که پیام‌های شخصیت از طریق عکس نمایه در کاربران ایرانی شامل 9 مولفه در 5 بعد انتخاب نوع تصویر به‌صورت گروهی یا سلفی (دارای دو مولفه تمایل به ارتباط‌های اجتماعی و برون‌گرابودن)، حالت چهره‌ها و احساس‌ها (دارای دو مولفه مثبت‌نگری و حس خوشایندی)، محیط عکس (دارای دو مولفه علاقه به طبیعت و زندگی سالم و طبیعی)، انتخاب لباس و ظاهر (دارای دو مولفه حرفه‌ای‌بودن و جدیت در کار) و پیام‌های غیرکلامی (دارای یک مولفه علاقه به ماجراجویی) بود. در نهایت، الگوی ابعاد و مولفه‌های تحلیل پیام‌های شخصیت از طریق عکس نمایه در کاربران ایرانی طراحی شد. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش حاکی از آن است که از طریق عکس نمایه در کاربران ایرانی می‌توان پیام‌های شخصیت آنان را درک نمود. در نتیجه، عکس نمایه یکی از راه‌های شناخت شخصیت کاربران فضای مجازی به‌ویژه اینستاگرام می‌باشد.