طراحی مدل جنون برند سبز - نمازی, محمدرضا; نظری, محسن; سلام زاده, آیدین (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از این پژوهش طراحی مدل جنون برند سبز بود.روش‌شناسی: این پژوهش ازنظر هدف، بنیادی است. از نظر ماهیت نیز در روش‌های اکتشافی، قرار می‌گیرد. جامعه آماری این پژوهش در روش کیفی را 15 نفر از جامعه آماری این پژوهش در روش کیفی را اساتید هیئت علمی در حوزه مدیریت دانشگاه تهران و مدیران و فعالین در عرصه تلفن  همراه که بیش از 6 سال سابقه دارند، تشکیل می‎دهند. در این پژوهش از روش نظریه داده بنیاد استفاده شد. در این پژوهش از طریق انجام مصاحبه‌های عمیق نیمه ساختاریافته با متخصصان در کشور و نیز با مراجعه به تصمیم‌گیرندگان و مدیران واحدها و مراکز منتخب دانشگاه آزاد اسلامی، نتایج جمع‌آوری و با استفاده از روش‌ها و تکنیک‌های تخصصی تجزیه‌وتحلیل شد.یافته‌ها: مدل به‌دست‌آمده در این پژوهش شامل 5 مقوله اصلی شامل شرایط علی (توجه به محیط‌زیستی، گرایش بازار، عوامل حسی، عوامل مرتبط با محصول، عوامل بازاریابی و تبلیغات)، عوامل زمینه‌ای (جامعه، اقتصاد، پیشرفت تکنولوژیکی، عوامل روانشناختی و رفتاری)، عوامل  مداخله‌گر (عوامل سیاسی و قانونی، تغییرات اقتصادی و مالی، تغییرات اجتماعی و فرهنگی، تغییرات زیست‌محیطی و اقلیمی)، راهبردها (نوآوری‌های جذاب و منحصر به‌فرد، جامعه‌سازی و تعلق به گروه، خلق جایگاه برند، ارتباطات برند قوی، فعالیت‌های اجتماعی، ایجاد حس نادر و منحصر به‌فرد بودن، راهبردهای سبز)، پیامدها (توسعه هویت فرهنگی برند، ایجاد ارزش‌های سبز، بهبود عملکرد  محصول و خدمات، تأثیرات گسترده بر رفتار بازار و صنعت، افزایش فشار و استرس روانی بر مصرف‌کنندگان، نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی، چالش‌های توسعه محصول، پیامدهای فرهنگی و اجتماعی غیرمنتظره، چالش‌های ارتباطی و شفافیت) می‌باشند.نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که جنون برند سبز تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد و استراتژی‌های مناسب می‌توانند به ایجاد ارزش‌های سبز، بهبود عملکرد برند و مدیریت چالش‌های مرتبط کمک کنند.