مدلی برای بهینه سازی سود عملیاتی شرکت‌های صنعتی با توجه به عدم توزیع بهینه منابع تولیدی - ترابی مقدم, آرزو; کرباسی یزدی, حسین; بصیرت, بهروز (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف تحقیق حاضر ارائه مدلی برای بهینهسازی سود عملیاتی شرکتهای صنعتی با توجه به عدم توزیع بهینه منابع تولیدی میباشد. روش‌شناسی: برای این منظور ابتدا شکاف تحقیقاتی استخراج شد و بر اساس ان نوآوری تدوین گردید. نوآوری منجر به تعیین هدف شد و بر اساس مطالعات انجام شده یک مدل ریاضی ارائه شده که هدف آن حداکثرسازی سود عملیاتی با توجه به عدم توزیع بهینه منابع تولیدی بود. منابع تولیدی در این مدل شامل نیروی کار، مواد اولیه، کالاهای واسطهای و انرژی بود. بنابراین با در نظر گرفتن این منابع و محدودیتهای موجود سود عملیاتی بهینه گردید. ابتدا اعتبار سنجی مدل با حل مدل در ابعاد مختلف از ابعاد کوچک تا بزرگ صورت گرفت و سپس نمودار همگرایی الگوریتم ژنتیک بدست آمد که نشانگر عملکرد درست الگوریتم بود. پس از آن تحلیل حساسیت پارامتری که شامل پارامترهای منابع و پارامترهای هزینهای بود صورت گرفت که نشانگر اثر مثبت تمامی پارامترهای منبع و پارامترهای هزینه بود. یافته‌ها: در بین پارامترهای هزینهای هزینه سربار و هزینه خرید دارای بیشترین اثر بوده و در بین پارامترهای مثبت قیمت دارای بیشترین اثر میباشد. نتیجه‌گیری: مدل ارائه‌شده نشان داد که بهینه‌سازی سود عملیاتی در شرکت‌های صنعتی از طریق تخصیص بهینه منابع تولیدی امکان‌پذیر است و هزینه‌های سربار و خرید بیشترین تأثیر را بر سودآوری دارند.