طراحی منشور اخلاق حرفه‌ای مدیران با تأکید بر ارزش‌های کارکنان نسل Z (مورد مطالعه: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب-اهواز) - امیرنژاد, امیر رضا; الوانی, سید مهدی; مقتدایی, عبدالحسن (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این مطالعه با هدف طراحی منشور اخلاق حرفه‌ای برای مدیران، با تأکید بر ارزش‌های کارکنان نسل Z و به طور ‌ویژه در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اهواز انجام شده است. روش‌شناسی: این تحقیق از رویکرد آمیخته استفاده کرده است، که در مرحله اول با تحلیل محتوا از قوانین اخلاق حرفه‌ای و مقالات مرتبط، مؤلفه‌ها و شاخص‌ها شناسایی شدند. در مرحله دوم، برای پالایش و تأیید مؤلفه‌ها از روش دلفی استفاده شد. در مرحله نهایی، منشور اخلاق حرفه‌ای با استفاده از تکنیک گروه کانونی و نظرات خبرگان طراحی گردید. یافته‌ها: مطالعه حاضر 17 مؤلفه کلیدی را شناسایی کرده است که شامل 81 شاخص برای طراحی منشور اخلاق حرفه‌ای می‌باشد. این مؤلفه‌ها ارزش‌های مرتبط با کار، مانند اخلاق فردی، تعهد سازمانی، رضایت کارکنان و احترام به اصول اسلامی را شامل می‌شود. روش دلفی برای پالایش این مؤلفه‌ها استفاده شد تا اطمینان حاصل شود که با نیازها و چالش‌های کارکنان نسل Z در محیط کاری هم‌راستا هستند. نتیجه‌گیری: این تحقیق اهمیت یکپارچه‌سازی ارزش‌های اخلاقی در چارچوب‌های سازمانی را برجسته می‌کند، به‌ویژه در مدیریت کارکنان نسل Z. این رویکرد جامع به بهبود رفتار اخلاقی مدیران و کارکنان کمک می‌کند که در نهایت به موفقیت سازمانی، نگهداشت کارکنان و مزیت رقابتی در بازار نیروی کار منجر می‌شود.