استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال برای مدیریت مقاصد گردشگری پایدار (نمونه موردی: شهر ساحلی نور) - حسین زاده, هلیا; پوراحمد, احمد; فردوسی, سجاد; ال. وارن, نوشین (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف اصلی این مطالعه شناسایی و تحلیل ابزارها و روش‌های مؤثر بازاریابی دیجیتال برای جذب گردشگران و ارتقاء آگاهی از اهمیت گردشگری پایدار است. روششناسی: در تحقیق حاضر، از روش کمی برای جمع‌آوری داده‌ها استفاده شده است که شامل توزیع پرسشنامه‌های آنلاین به گردشگران و ذی‌نفعان محلی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کارشناسان، گردشگران و ذی‌نفعان محلی است که از میان آن‌ها 50 نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شده‌اند. به‌عنوان منابع اطلاعاتی تکمیلی، اسناد و گزارش‌های مرتبط با گردشگری پایدار و استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند. برای تحلیل داده‌ها، از تکنیک‌های SOAR و ARAS بهره‌برداری شده است؛ در SOAR نقاط قوت، فرصت‌ها، آرزوها و نتایج مورد انتظار شناسایی می‌شوند، در حالی که ARAS به تحلیل داده‌ها و برنامه‌ریزی اقدام‌های عملی برای بهبود استراتژی‌ها کمک می‌کند. این رویکرد ترکیبی به بررسی و تحلیل مؤثر استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال در مدیریت مقاصد گردشگری پایدار کمک خواهد کرد و نتایج ارزشمندی برای تصمیم‌گیرندگان و ذی‌نفعان به همراه خواهد داشت. یافته ها: یافته‌ها نشان می‌دهند که ایجاد محتواهای جذاب و آموزنده در شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه اینستاگرام و تلگرام، می‌تواند تأثیر بسزایی در جذب گردشگران و افزایش آگاهی از مقاصد پایدار داشته باشد. همچنین، استفاده از تبلیغات هدفمند و همکاری با اینفلوئنسرهای محلی به‌عنوان یک استراتژی مؤثر در تقویت تصویر برند نور و ترویج گردشگری پایدار شناسایی شد. به علاوه، وب‌سایت‌های تعاملی و ابزارهای آنلاین برای رزرو و برنامه‌ریزی سفر نیز به بهبود تجربه گردشگران کمک می‌کنند. نتیجه گیری: استفاده از استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال می‌تواند نقش کلیدی در مدیریت مقاصد گردشگری پایدار ایفا کند. شهر ساحلی نور با بهره‌گیری از این ابزارها و روش‌ها می‌تواند به توسعه پایدار گردشگری خود ادامه دهد و به عنوان یک مقصد گردشگری الگو در ایران شناخته شود. توصیه می‌شود که برنامه‌های آموزشی برای فعالان گردشگری محلی در زمینه بازاریابی دیجیتال برگزار شود تا بتوانند از این فرصت‌ها به بهترین نحو استفاده کنند.