نوع رفتار مصرف انرژی شهروندان اردبیل و عوامل موثر بر آن: رویکردی مبتنی بر نظریه‌سازی زمینه‌ای - مقرب الیله سر, فاطمه; عابدینی, صمد; پورجبلی, ربابه (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر بر رفتار مصرف انرژی در شهروندان اردبیل و ارائه الگویی جامع برای ترویج مصرف بهینه انواع شد. روش‌شناسی: پژوهش حاضر با روش کیفی (گرانددتئوری) و با معیار اشباع نظری انجام شد. دادهها از طریق مصاحبه نیمه عمیق با 30 نفر از شهروندان اردبیل جمعآوری شد. نمونهگیری به روش گلولهبرفی انجام و مصاحبهها تا رسیدن به اشباع نظری انجام گرفت. دادهها با استفاده از نرمافزار مکس‌کیودا (MAXQDA) کد گذاری، تحلیل و اعتباریابی توسط اعضا و آزمون مثلثسازی تعیین شد. یافته‌ها: در این پژوهش جهت مطالعه نوع رفتار مصرف انرژی کاربران خانگی 6 مقوله و 19 مولفه با 165 شاخص احصاء و در ادامه راهبردها پیشنهاد گردید. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که رفتار مصرفی انرژی در شهروندان اردبیل تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله شرایط اقتصادی و اجتماعی، آگاهی و نگرشهای زیستمحیطی، سیاستها، اقدامات دولتی و زیرساختهای شهری قرار دارد. نتیجه‌گیری: این مطالعه با ارائه الگوی جامع از عوامل موثر بر رفتار مصرفی انرژی، به درک عمیقتر این پدیده پیچیده کمک میکند.