شناسایی و الویت‌بندی پیشایندها و پسایندهای تاب آوری کارراهه شغلی در کارکنان صنعت بانکداری: رویکرد آمیخته (مورد مطالعه: بانک تجارت استان گیلان) - امینی, نادیا; رضوانی چمن زمین, موسی; حضرتی, مرتضی; رنجی, نیما (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی پیشایندها و پسایندهای تاب آوری کارراهه شغلی در کارکنان صنعت بانکداری میباشد. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نوع شناسی پژوهش در زمره پژوهش‌های آمیخته با رویکرد کیفی و کمی در پارادایم قیاسی-استقرایی است. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی اساتید دانشگاهی و خبرگان در حوزه مدیریت دولتی و مدیریت منابع انسانی است که با توجه به هدف پژوهش، نمونه گیری در این پژوهش به صورت هدفمند و به تعداد 21 نفر انجام شد. جامعه آماری بخش کمی مدیران ارشد، میانی، مدیران منابع انسانی و مدیران شعب بانک تجارت می‌باشند که با استفاده از روش نمونهگیری غیراحتمالی دردسترس حجم نمونه 47 نفر تعیین شد. در بخش کیفی، داده‌های کیفی بدست آمده از مصاحبه‌ها با استفاده از نرم افزار 2020MaxQda و روش کدگذاری و بخش کمی پژوهش و تحلیل نهایی با استفاده از روش دلفی فازی انجام شد. بیافته‌ها: با استفاده از داده‌های کیفی به دست آمده از مصاحبه‌های اکتشافی پیشایندها و پسایند‌های تاب آوری کارراهه شغلی در قالب 28 عامل مشخص و سپس با استخراج این عوامل، از طریق پژوهش کمیّ رتبه بندی شدند. نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان می‌دهد هوشیاری محیطی، اتخاذ تدابیر مقابله‌ای و ارزیابی کارراهه شغلی مهمترین پیشایندهای تاب آوری کارراهه شغلی می‌باشند. از بین پسایندهای تاب آوری کارراهه شغلی نیز سلامت روانشناختی، ارتقاپذیری و ارتقا ظرفیت حل مسئله مهمترین پسایندهای تاب آوری کارراهه شغلی می‌باشند.