طراحی مدل ساختار تفسیری آمیخته بازاریابی آیین - چراغی, علی; پرهیزگار, محمد مهدی; نصراله نیا, محمد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل آمیخته بازاریابی آیین بر اساس مدلسازی ساختاری تفسیری بوده است. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف، اکتشافی و از نظر رویکرد، کیفی است. در این پژوهش، با مصاحبه 15 خبرگان مورد بررسی قرار گرفت. از روش گلوله برفی برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده شد و سپس با استفاده از روش تحلیل مضمون، اطلاعات استخراج شده از متون و مصاحبه‌ها دسته‌بندی و تحلیل شدند.با توجه به اهداف مورد نظر، از مصاحبه نیمه ساختار یافته و بررسی متون براساس استراتژی تحلیل مضمون برای جمع آوری داده‌ها استفاده شده است. یافته‌ها: در نهایت به 1 مضمون فراگیر، 4 مضمون سازمان یافته و 11 مضمون پایه و 63  کد اولیه طبقه‌بندی شدند بدست آمد. مضامین سازماندهنده شامل: تبلیغات و استراتژی‌های ترویجی مذهبی، کانال‌های توزیع و مکان‌های فروش مذهبی، محصولات مذهبی، قیمت گذاری مذهبی بوده است که در نهایت براساس روش مدلسازی ساختاری تفسیری الگوی نهایی بدست آمد. نتیجه‌گیری: می‌توان نتیجه گرفت که با ادغام ارزش‌های فرهنگی و مذهبی در استراتژی‌های بازاریابی، رویکردی جامع برای جذب مخاطبان در جوامع دینی ارائه می‌دهد. این مدل می‌تواند ضمن تقویت ارتباط عمیق‌تر با مشتریان، به ارتقای مسئولیت‌پذیری اجتماعی و تحقق اهداف اقتصادی سازمان‌ها کمک کند. بهره‌گیری از این رویکرد، تعادلی میان منافع اقتصادی و اصول اخلاقی برقرار می‌سازد