شناسایی راهبردهای شبکه سازی ارتباطات بین المللی در ورزش جمهوری اسلامی ایران - نیرآبادی, محمد; هنری, حبیب; شعبانی بهار, غلامرضا; کارگر, غلامعلی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی راهبردهای شبکه سازی ارتباطات بین المللی در ورزش جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. روش‌شناسی: روش تحقیق حاضر از منظر ماهیت دادها از نوع کیفی نظریۀ داده بنیاد با رویکرد اشتراوس و کوربین (2008) است. جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هیأت علمی دانشگاه دارای سابقه در حوزه مدیریت ورزش و دیپلماسی ورزشی،  مدیران عالی و عملیاتی  ورزش  که در حوزه روابط بین الملل فعالیت دارند و کارشناسان و متخصصان حوزه روابط بین الملل بودند که پژوهشگر با تأیید گروه پژوهش به مصاحبه با 24 نفر از آن‌ها پرداخت. یافته‌ها: طبق نتایج مقولات اصلی شامل ارتباطات و فرهنگ‌سازی؛ استراتژی و برنامه‌ریزی؛ توسعه و تقویت زیرساخت‌ها و منابع و مقولات فرعی شامل تقویت دیپلماسی ورزشی، فرهنگ‌سازی و ارتقا آگاهی، همکاری و ایجاد شبکه‌های بین‌المللی، تدوین و اجرای استراتژی‌های موثر، پشتیبانی و توسعه منابع انسانی، عوامل مالی و اقتصادی و ایجاد و تقویت زیرساخت‌های ارتباطی می‌باشند. نتیجه‌گیری: راهبردهای ارائه شده می‌توانند ابزاری کارآمد و مؤثر برای تقویت جایگاه بین‌المللی کشور در عرصه ورزش باشد؛ این راهبردها بر مبنای تعاملات، دیپلماسی ورزشی، رهبری کارآمد، و پایداری روابط بنا شده و با تکیه بر ابعاد فرهنگی و اجتماعی، می‌تواند به توسعه گسترده‌تر و بهره‌وری بیشتر در حوزه ورزش بین‌المللی منجر شود که در نهایت به ارتقای جایگاه ایران در عرصه جهانی کمک خواهد کرد.