بررسی تاثیر خلق ارزش مشتری بر شاخص‌های عملکردی بر اساس نقش بازاریابی هوش مصنوعی در شرکت‌های دانش‌بنیان استان تهران - معینی, حسنعلی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هوش مصنوعی همراه با علم داده‌ها و راه حل‌های تحلیلی نقش مهمی در مدیریت بسیاری از سازمان‌های امروزی ایفا می‌کند. در نتیجه، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر خلق ارزش مشتری بر شاخص‌های عملکردی بر اساس نقش بازاریابی هوش مصنوعی در شرکت‌های دانش‌بنیان استان تهران انجام شد. روش‌شناسی: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع پیمایشی بود که جامعه آن را مدیران و کارکنان شرکت‌های دانش‌بنیان استان تهران تشکیل دادند و حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 384 نفر تعیین که این تعداد با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری پژوهش حاضر شامل پرسشنامه خلق ارزش مشتری (4 گویه) ساخته‌شده توسط Wu & Monfort (2022) و پرسشنامه‌های شاخص‌های عملکردی (32 گویه در 4 مولفه عملکرد مالی، عملکرد مشتری، عملکرد فرآیندهای تجاری داخلی و عملکرد رشد و یادگیری) و بازاریابی هوش مصنوعی (6 گویه) ساخته‌شده توسط Abrokwah-Larbi & Awuku-Larbi (2024) بودند. داده‌های این مطالعه با روش‌های تحلیل عاملی اکتشافی و مدل‌سازی معادلات ساختاری در نرم‌افزارهای SPSS-24 و Smart PLS-3 تحلیل شدند. یافته‌ها: یافته‌های این مطالعه نشان داد که بار عاملی همه گویه‌های پرسشنامه‌ها بالاتر از 70/0، نسبت روایی محتوایی همه متغیرها بالاتر از 90/0، میانگین واریانس استخراج‌شده همه متغیرها بالاتر از 50/0 و آلفای کرونباخ همه متغیرها بالاتر از 80/0 محاسبه شد. همچنین، مدل تاثیر خلق ارزش مشتری بر شاخص‌های عملکردی بر اساس نقش بازاریابی هوش مصنوعی در شرکت‌های دانش‌بنیان برازش قابل قبولی داشت و در این مدل، خلق ارزش مشتری بر بازاریابی هوش مصنوعی و شاخص‌های عملکرد مالی، عملکرد مشتری، عملکرد فرآیندهای تجاری داخلی و عملکرد رشد و یادگیری و بازاریابی هوش مصنوعی بر شاخص‌های عملکرد مالی، عملکرد مشتری، عملکرد فرآیندهای تجاری داخلی و عملکرد رشد و یادگیری تاثیر مستقیم و معنادار داشت (05/0P