ارائه مدل همگام سازی عملیاتی برای مراکز پخش دارو در خدمات لجستیکی - امیدی اسلامی, معصومه; کسرائی, احمد رضا; مهرمنش, حسن (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف تحقیق ارائه مدل همگام سازی عملیاتی برای مراکز پخش دارو در خدمات لجستیکی بوده است. روش‌شناسی: پژوهش حاضر ازنظر رویکرد جزو تحقیقات کیفی و از لحاظ روش، تحلیل مضمون است. در بخش کیفی جامعه آماری مطالعه شامل خبرگان حوزه مدیریت زنجیره تأمین صنعت داروسازی بودند. از طریق نمونه‌گیری هدفمند، از نوع ملاک محور، نمونهی موردنظر انتخاب و نمونه‌گیری تا رسیدن به حد اشباع نظری داده‌ها ادامه یافت. ازاین‌رو مشارکت‌کنندگان در پژوهش شامل 18 نفر از خبرگان و مدیران بود. ابزار گردآوری دادهها در این تحقیق، مصاحبه نیمه ساختاریافته است.. در خصوص شیوه استخراج این شاخص‌ها، لازم به ذکر است که این امر با بررسی مبانی نظری موجود و پیاده‌سازی متن مصاحبه‌ها با استفاده از روش تحلیل مضمون براون و کلارک در نرم‌افزار ATLAS TI انجام شد. یافته‌ها: بر اساس تکنیک کیفی تحلیل مضمون 52 کد اولیه در 14 مضمون اولیه و درنهایت 5 مضمون سازنده مشخص شدند. 5 مضمون سازنده عبارت‌اند از: برنامه‌ریزی و هماهنگی زنجیره تأمین، بهینه‌سازی حمل‌ونقل، فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی، مدیریت ارتباط با تامین‌کنندگان و مشتریان و پایداری و رعایت استانداردهای بهداشتی. نتیجه‌گیری: مدل همگام‌سازی عملیاتی برای مراکز پخش دارو در خدمات لجستیکی به‌عنوان یک رویکرد جامع و سیستماتیک، هدف اصلی خود را بهبود کارایی، کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت خدمات قرار داده است. با تمرکز بر مولفه‌های کلیدی نظیر برنامه‌ریزی و هماهنگی زنجیره تأمین، بهینه‌سازی حمل‌ونقل، فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی، مدیریت ارتباط با تأمین‌کنندگان و مشتریان، و رعایت استانداردهای بهداشتی و پایداری، این مدل قادر است به یکپارچگی و شفافیت در فرآیندها کمک کند. به‌کارگیری فناوری‌های نوین مانند IoT و سیستم‌های پیشرفته مدیریت اطلاعات، ضمن فراهم کردن امکان ردیابی و پایش دقیق، به ایجاد یک زنجیره تأمین انعطاف‌پذیر و پاسخگو به نیازهای متغیر بازار منجر می‌شود. در نهایت، این مدل می‌تواند به مراکز پخش دارو کمک کند تا به‌طور مؤثرتر و پایدارتر به نیازهای مشتریان پاسخ دهند و استانداردهای بهداشتی را در تمام مراحل تأمین و توزیع حفظ کنند.