تاثیر عوامل سازمانی بر سلامت مالی سازمان: نقش تعدیل‌گری خصوصیات افراد سازمان - کریم سالم حیدر; ابراهیمی کهریزسنگی خدیجه; عبد الحسین هانی الزملی علی; علی احمدی سعید (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش بررسی تأثیر فرهنگ سازمانی و تعهد سازمانی بر سلامت مالی سازمان‌ها و نقش تعدیل‌گری ویژگی‌های فردی کارکنان از جمله سن، جنسیت و سطح تحصیلات در این رابطه می‌باشد. روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش اجرا، پیمایشی-توصیفی با رویکرد همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه حسابداران و مدیران مالی در سال‌های 2023 و 2024 بود. داده‌ها از طریق پرسشنامه استاندارد جمع‌آوری و با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرم‌افزار SmartPLS تحلیل شد. در مجموع، 223 پرسشنامه معتبر مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج تحلیل معادلات ساختاری نشان داد که فرهنگ سازمانی (β = 0.469, p < 0.001) و تعهد سازمانی (β = 0.641, p < 0.001) تأثیر مثبت و معناداری بر سلامت مالی دارند. سن (β = 0.410, p < 0.001؛ β = 0.021, p = 0.003) و تحصیلات (β = 0.614, p < 0.001؛ β = 0.536, p < 0.001) توانستند رابطه بین فرهنگ و تعهد سازمانی با سلامت مالی را به‌طور معناداری تعدیل کنند، اما جنسیت فاقد اثر تعدیل‌گری بود (p > 0.05). نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان می‌دهند که تقویت فرهنگ و تعهد سازمانی می‌تواند سلامت مالی را در سازمان‌ها ارتقا دهد. همچنین، ویژگی‌های فردی به‌ویژه سن و تحصیلات در تقویت این رابطه نقش بسزایی دارند. در مقابل، جنسیت نقش قابل‌توجهی در این میان ندارد. این نتایج بر لزوم توجه به عوامل درون‌سازمانی برای ارتقای پایداری مالی تأکید می‌کنند.