ارائه الگوی فراسوی بهایابی برمبنای فعالیت (BABCS) با رویکرد گزارشگری بهنگام در سازمان‌های دولتی اقلیم کردستان - بکر محمود ابراهیم; زینالی مهدی; پورکریم یعقوب; محمدی احمد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش، ارائه الگوی فراسوی بهایابی بر مبنای فعالیت (BABCS) با رویکرد گزارشگری بهنگام، متناسب با نیازهای سازمان‌های دولتی اقلیم کردستان است. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش‌شناسی، آمیخته (کیفی-کمی) است. داده‌ها از طریق مصاحبه و پرسشنامه محقق‌ساخته گردآوری شدند. نمونه آماری شامل اساتید دانشگاه، مسئولان دولتی، مدیران، کارشناسان و متخصصان حوزه پژوهش بوده است. عوامل پیاده‌سازی BABCS به 13 دسته اصلی تقسیم شدند که در دو حوزه بهایابی و گزارشگری بهنگام قرار گرفتند. یافته‌ها: تحلیل داده‌ها نشان داد که 7 دسته اصلی عوامل مربوط به بهایابی شامل عوامل سازمانی-رفتاری، فنی، اقتصادی، طراحی و اجرا، قانونی، برون‌سازمانی و سیاستی است. همچنین، 6 دسته عوامل مرتبط با گزارشگری بهنگام شامل هوشمندی کسب و کار، بهایابی بر مبنای عملکرد با رویکرد بهنگام، زیرساخت فناوری اطلاعات، چالش‌های فنی و ارتباطی، فرایندگرایی، پردازش ابری و گزارشگری توسعه‌پذیر شناسایی شدند. ارزیابی وضعیت کنونی سازمان‌های دولتی اقلیم کردستان نشان داد که تنها بعد "عوامل قانونی" در وضعیت نسبتاً مناسبی قرار دارد و سایر عوامل در شرایط مطلوبی نیستند. همچنین، بین عوامل بهایابی بر مبنای فعالیت و گزارشگری بهنگام رابطه مثبت و معناداری وجود داشت که عوامل سازمانی و رفتاری قوی‌ترین ارتباط را نشان دادند. نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن است که رویکرد بهایابی بر مبنای عملکرد با گزارشگری بهنگام می‌تواند عملکرد سازمان‌های دولتی اقلیم کردستان را تا 65 درصد بهبود بخشد. این پژوهش بر اهمیت توجه به عوامل سازمانی و فناورانه در پیاده‌سازی موفق BABCS و بهبود کارایی در گزارشگری و مدیریت بخش عمومی تأکید می‌کند.