تحلیل ماتریس اهمیت-عملکرد (IPMA) شاخص‌های فناوری‌های مالی (فین‌تک) در محیط نهادی بانک - مصیبی پیمان; مهری نژاد صفیه; مینویی مهرزاد; مهرانی آزاده (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف تحقیق تحلیل ماتریس اهمیت-عملکرد (IPMA) شاخص‌های فناوری‌های مالی (فین‌تک) در محیط نهادی بانک است. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف شناسی، کاربردی است و از نظر روش، توصیفی- تحلیل محسوب می‌شود و به صورت پیمایشی و به صورت مقطعی و ماهیت پژوهش از روش آمیخته اکتشافی با تلفیق روش‌های کیفی (دلفی) و کمی (تحلیل اهمیت- عملکرد) استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش در دو بخض کیفی شامل خبرگان بانکی که دارای مدرک دکتری در رشته مدیریت مالی و فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده و در بخش کمی شامل مشتریان صنعت بانکداری به صورت نامحدود بوده است. با روش نمونه گیری هدفمند تعداد... در بخش کیفی مشخص شدند و در بخش کمی براساس فرمول کوکران 384 نفر مشخص شدند. براساس مصاحبه نیمه ساختاریافته مولفه‌های مورد نظر در تکنیک دلفی شناسایی شدند. در بخش کمی به منظور تعیین روابط بین متغیرها و ضرایب اهمیت مرتبط، از روش حداقل مربعات جزئی و رتبه بندی مولفه‌ها از تحلیل ماتریس اهمیت- عملکرد استفاده شده است. یافته‌ها: براساس نتایج دلفی، یک پرسشنامه محقق ساخته در بخش کمی استفاده شده است. در بخش کیفی از نرم افزارEXCEL و در بخش کمی از نرم افزار SMARTPLS استفاده شده است. براساس تکنیک دلفی در مدل ارزیابی فناوری‌های مالی (فین‌تک) در محیط نهادی بانک 17 مولفه و 5 بعد شناسایی شده است. مضامین عبارتند از مدیریت عملکرد، کارایی فین‌تک در صنعت بانکداری، شناسایی مشتریان، زیرساخت‌های اجرایی فین‌تک، اهداف و برنامه ریزی بانک براساس فین‌تک. نتیجه‌گیری: براساس ماتریس اهمیت-عملکرد، مدیریت عملکرد در بالاترین سطح، کارایی فین‌تک در صنعت بانکداری در سطح دوم و اهداف و برنامه ریزی بانک براساس فین‌تک.