ارائه مدل ساختاری پیشران‌های موثر بر رفتار سرمایه گذار ان با توجه به ادراک آن‌ها از بازده سهام - خردمندزاده اسماعیل; جهانشاد آزیتا; پورزمانی زهرا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف پژوهش حاضر ارائه مدل ساختاری پیشران‌های موثر بر رفتار سرمایه گذار ان با توجه به ادراک آن‌ها از بازده سهام می‌باشد. روش‌شناسی: این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نوع توصیفی-تحلیلی می‌باشد. روش پژوهش از نوع آمیخته و در دو بخش کمی و کیفی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی خبرگان دانشگاهی و مدیران شرکت‌های بورسی می‌باشد که با استفاده از روش نمونه‌گیری گلوله برفی و نقطه اشباع نظری 11 نفر انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری بخش کیفی اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته برگرفته از مبانی نظری می‌باشد. شیوه تجزیه و تحلیل این بخش با استفاده از روش تحلیل مضمون می‌باشد. بخش کمی پژوهش با استفاده از ابزار پرسش نامه محقق ساخته برگرفته از الگوی کیفی پژوهش بعد از تایید روایی و پایایی در جامعه آماری که تعداد نمونه آماری براساس نمونه‌گیری طبقه‌ای 213 نفر برآورد گردید، توزیع شد. مسیرها و روابط علی بین سازه‌های بیرونی و داخلی در مدل ساختاری با روش تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌های مطالعه نشان داد که پیشران‌های موثر بر رفتار سرمایه گذار بر أساس ادراک آن‌ها از بازده سهام شامل «عوامل دموگرافیک، اصول بنیادی بازار سهام، ویژگی‌های فردی و روانشناختی افراد، ظرفیت غلبه بر ریسک و ارزشها و باورهای شخصی» می‌باشد نتایج در بخش کمی ضرایب مسیر بیشتر از 0.3 و t متناظر بیشتر از 1.96 بود و لذا تمام مسیرها بررسی و تایید شد. نتیجه‌گیری: در تصمیمات سرمایه گذاران بر مبنای ادراک از بازده سهام، عوامل رفتاری و متغیرهای زمینه‌ای افراد مانند متغیرهای جمعیت شناسی بسیار موثر می‌باشد، عواملی مانند سن، جنس، تحصیلات و نوع نگرش افراد. از طرفی دیگر تحلیل‌های بنیادین و صحیح مبتنی بر داده در بازار سهام به تصمیات بهینه تری در سرمایه گذاری می‌انجامد و در نهایت پذیرش ریسک و بالابردن حد استانه ریسک به افراد در گرفتن تصمیات سودآور مبتنی بر تحلیل‌های تکنیکال کمک شایانی می‌نماید.