جذب سرمایه‌گذاری ترکیبی در منطقه آزاد تجاری اروند (ارائه یک الگوی پارادایمی) - مزرعه مسعود; حقیقی محمد; آندرواژ لیلا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف طراحی مدل جذب سرمایه گذاری ترکیبی در راستای رونق کسب و کار و رشد اقتصادی در مناطق آزاد تجاری، مورد مطالعه: منطقه آزاد اروند انجام گرفته است. روش‌شناسی: روش پژوهش کیفی بوده است. به همین منظور دادهها از مصاحبه با 14 نفر از اساتید دانشگاهی، متخصصان و مدیران منطقه آزاد اروند به‌دست‌آمده است. تعداد نمونهها با استفاده از روش گلوله برفی و مبنای اتمام مصاحبهها، قاعده اشباع نظری بوده است. دادهها در بخش کیفی با روش نظریه زمینهای، بررسی‌شده است. یافته‌ها: در مرحله اول، 296 کد باز استخراج شد که پس از جرح‌وتعدیل‌های روششناختی به 182 کد باز یا مفهوم رسید. این کدها و مفاهیم در مرحله بعدیِ نردبانِ انتزاع، تبدیل به 46 مقوله خرد و در مرحله نهایی تبدیل به 19 مقوله اصلی شدند. نتیجه‌گیری: نهایتا در شش بخش شامل: عوامل موثر بر جذب سرمایه‌گذاری ترکیبی (شرایط علیِ)، ساختار جذب سرمایه‌گذاری ترکیبی (پدیدهی مرکزی)، زمینه های تأثیرگذار بر جذب سرمایه‌گذاری ترکیبی (شرایط زمینهای)، عوامل مداخلهگرِ موثر بر جذب سرمایه‌گذاری ترکیبی (شرایط مداخلهگر)، راهبردهای جذب سرمایه‌گذاری ترکیبی (راهبردها و استراتژیها) و پیامدهای جذب سرمایه‌گذاری ترکیبی (پیامدها)، شناسایی‌شده‌اند که این مفاهیم مدل پژوهش را ایجاد نموده است.