نقش ستارگان ورزشی بر ویژگی‌های رفتاری هواداران - هادی چگینی افشین; بی نیاز سید عباس; نادری نسب مهدی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از این پژوهش بررسی تأثیر نقش ستارگان ورزشی بر ویژگی‌های رفتاری هواداران است. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر روش‌شناسی یک مطالعه آمیخته (کیفی-کمی) است که در دو فاز انجام شد. در فاز کیفی، داده‌ها از طریق مصاحبه‌های عمیق با نخبگان و هواداران فعال در صفحات مجازی ستارگان ورزشی گردآوری شد. در فاز کمی، پرسشنامه محقق‌ساخته با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند بین 186 نفر از هواداران و مدیران ورزشی توزیع شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و Smart PLS انجام گرفت. یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد که نقش ستارگان ورزشی به طور معناداری بر تمامی جنبه‌های رفتار هواداران تأثیرگذار است. تأثیر ستارگان بر رفتار شهروندی (ضریب مسیر 0.992)، رفتار هیجانی (ضریب مسیر 0.909)، رفتار مصرفی (ضریب مسیر 0.446)، و رفتار بهنجار (ضریب مسیر 0.503) مثبت و معنادار بود، در حالی که تأثیر آن‌ها بر رفتار نابهنجار هواداران منفی و معنادار بود (ضریب مسیر 0.592-). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که ستارگان ورزشی تأثیرات قابل‌توجهی بر رفتارهای مختلف هواداران دارند و می‌توانند به عنوان الگوهای اجتماعی، رفتارهای مثبت و مسئولانه در بین هواداران را تقویت کرده و از رفتارهای نابهنجار جلوگیری کنند. این نتایج به سازمان‌ها و مدیران ورزشی پیشنهاد می‌کند که از ظرفیت‌های ستارگان ورزشی برای بهبود روابط با هواداران و افزایش وفاداری آن‌ها بهره‌برداری کنند.