ارائه الگوی نقش نهاد در توسعه کارآفرینی محلی مبتنی بر برون سپاری شرکت های بزرگ منطقه‌ای فعال در صنعت نفت و گاز - احترامی وحید; صادقی حسین (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش ارائه الگوی نقش نهاد در توسعه کارآفرینی محلی مبتنی بر برون سپاری شرکت‌های بزرگ منطقهای فعال در صنعت نفت و گاز، است. روش‌شناسی: در بخش کیفی این تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری نظری و نظرات 20 نفر از خبرگان شرکت نفت و گاز گچساران و خبرگان دانشگاهی استفاده شد. همچنین، در بخش کمّی تحقیق و بر اساس روش تحلیلی توان، از نظرات 452 نفر از کارشناسان مرتبط استفاده شد. ابزار و روش تجزیه و تحلیل داده‌ها در بخش کیفی و کمی، به ترتیب مصاحبه - گرندد تئوری و پرسشنامه - مدلسازی معادلات ساختاری (PLS) است. یافته ها: یافته‌ها نشان میدهد، الگوی پارادایمی تحقیق شامل عوامل علی درونی و عوامل بیرونی؛ شرایط زمینهساز شامل دولت و نهادهای ملی، کارآفرینی نهادی؛ شرایط مداخلهگر شامل عدم اطمینان قانونی، عملکرد رقابتی ضعیف و ناسالم، شفافیت در همه ارکان برونسپاری؛ راهبردها شامل اصلاحات منطبق با شرایط و پتانسیل موجود، ظرفیتسازی نهادی محلی، ایجاد محیطی برای ارتقا کارآفرینی مولد محلی، ایجاد پلتفرم‌های مشارکت محلی برای توسعه کارآفرینی و نیز پیامدهای ناشی از نقش نهاد در توسعه کارآفرینی محلی با استفاده از برون سپاری شرکتهای بزرگ منطقهای شامل ترویج موفق سیاست‌های مبتنی بر توسعه و حامی فعالیت‌های محلی، اشتغال مولد و پایدار و همچنین،رشد اقتصادی پایدار و فراگیر در منطقه میباشد. نتیجه گیری: این تحقیق به شرکت‌ها و نهاد‌های مرتبط با صنایع نفت و گاز کمک می‌کند تا با درک عمیق‌تر از نقش نهاد در توسعه کارآفرینی محلی، استراتژی‌ها و راهبردهای بهینه را برای ارتقاء کارآفرینی محلی تدوین و اجرا کنند.