مدلسازی تفسیری ساختاری الگوی فکری کارآفرینان موفق صنعت ایران - مرادپور ذبیح; مدهوشی مهرداد; صفائی قادیکلائی عبدالحمید; یحیی زاده فر محمود (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
این پژوهش با هدف تبیین الگوی فکری کارآفرینان موفق در بخش صنعت ایران انجام شده است. با استفاده از روش تحقیق آمیخته، شامل تحلیل کیفی و مدلسازی ساختاری-تفسیری (ISM)، تلاش شده است تا عوامل کلیدی موفقیت کارآفرینان شناسایی و تحلیل شود. در بخش کیفی، از طریق مصاحبه عمیق با 13 نفر از کارآفرینان موفق و بهره‌گیری از روش گلوله برفی، داده‌های لازم جمع‌آوری و سپس با استفاده از کدگذاری باز و محوری تحلیل شدند. نتایج حاصل نشان داد که عوامل نوآوری، خلاقیت، توسعه تکنولوژی، مدیریت منابع، سرمایه‌گذاری، مهارت‌آموزی، ارتباطات و شبکه‌سازی از جمله مهمترین عوامل موفقیت در این بخش هستند. در بخش مدل‌سازی ساختاری-تفسیری، روابط بین این عوامل شناسایی و سطح‌بندی شدند. نتایج این پژوهش می‌تواند به سیاست‌گذاران و مدیران کمک کند تا استراتژی‌های موثرتری برای حمایت از کارآفرینی در بخش صنعت ایران تدوین کنند و زمینه‌های لازم برای توسعه اقتصادی و اجتماعی را فراهم آورند. همچنین، مطالعه‌ای مقایسه‌ای با پژوهش‌های داخلی و خارجی نشان داد که الگوی فکری کارآفرینان موفق در ایران تفاوت‌ها و شباهت‌های قابل توجهی با الگوهای مشابه در کشورهای دیگر دارد.