بررسی و تبیین الگوی برند مقلد در رفتار خرید برندهای لوکس در کسب و کارهای اینترنتی - رحیم زاده اسفروشان محمد; فتاحی مجید; ایمان خان نیلوفر (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
برند مقلد و عوامل تاثیر گذار بر آن و بر رفتار خرید مصرف کنندگان برندهای لوکس، مسائل نوظهوری هستند که در بطور جامع در تحقیقات پیشین به آن پرداخته نشده است. لذا هدف از این تحقیق، بررسی و تبیین الگوی برند مقلد در رفتار خرید برندهای لوکس در کسب و کارهای اینترنتی می باشد. این تحقیق از نظر هدف، از نوع کاربردی است و بر حسب نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی-پیمایشی می باشد. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد محقق ساخته گردآوری شده اند. جامعه آماری پژوهش حاضر، مدیران(عالی، میانی و عملیاتی) فعال در حوزه کسب و کارهای اینترنتی انتخاب شدند که در مجموع 158 نفر مورد شناسایی قرار گرفتند. همچنین تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران 113 نفر تعیین شده و از روش تصادفی طبقه ای بر اساس سمت سازمانی استفاده شده است. برای گردآوری داده های مربوط به متغیرها از پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از رساله دکتری و مقاله رحیم زاده و همکاران(1402) استفاده شده که مقدار پایائی ترکیبی و پایائی هر یک از مؤلفه‌های تحقیق محاسبه شد که نتایج حاکی از روایی و پایائی ابزار سنجش دارد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS4 استفاده شد. نتایج حاکی از آنست که همه شاخص ها و عوامل موثر بر برند مقلد در رفتار خرید برندهای لوکس دارای بار عاملی بیش‌تر از 4/0 می‌باشند، لذا شاخص ها و عوامل موثر تایید می‌گردد. همچنین مدل عوامل موثر بر برند مقلد در رفتار خرید برندهای لوکس ترسیم شده و تاثیر عوامل علی بر برند مقلد در رفتار خرید برندهای لوکس و عوامل زمینه ای، و محیطی بر راهبردها معنی دار شده است، همچنین راهبردها بر پیامدها و نتایج تاثیر مثبت و معناداری دارد. و در انتها نشان داده شد که مدل ارائه شده دارای برازش مناسب است. عوامل برند مقلد در رفتار خرید برندهای لوکس در کسب و کارهای اینترنتی می تواند به عنوان یک بسته کاربردی و جامع، برای همه مدیران کسب و کارها بطور عام و بویژه کسب و کارهای اینترنتی، پیشنهاد گردد.