اعتبار‌یابی الگوی جذب، نگهداشت و سازماندهی منابع نیروی انسانی آموزش و پرورش خراسان شمالی - عمرانی مهدی; افراسیابی رویا; سلیمان پور عمران محبوبه (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف پژوهش حاضر اعتباریابی الگوی عوامل موثر بر جذب، نگهداشت و سازماندهی منابع نیروی انسانی آموزش و پرورش خراسان شمالی بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری می باشد. جامعه پژوهش شامل کلیه کارنان اداری آموزش و پرورش خراسان شمالی بود که در بازه زمانی 1402-1401 مشغول به فعالیت بودند. بنابراین برای برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد و با در نظر گرفتن ریزش 20 درصدی در نهایت حجم نمونه 320 نفر در نظر گرفته شد. روش نمونه گیری مورد استفاده در پژوهش حاضر نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود. برای بررسی روایی سازه الگوی پیشنهادی از تحلیل عاملی تأییدی مرتبه اول و دوم با نرم افزار AMOS24 و جهت بررسی الگوی پارادایمی پژوهش از رویکرد معادلات ساختاری مبتنی بر روش حداقل مجذورات جزئی با نرم افزار PLS-3 استفاده شد و ضرایب رگرسیون اثرات مستقیم برای تمام مسیرهای مدل گزارش گردید. بر اساس یافته های به دست آمده، بار عاملی استاندارد برای تک تک مقوله های اصلی و فرعی هر یک از عوامل الگوی پارادیمی جذب، نگهداشت و سازماندهی منابع نیروی انسانی آموزش و پرورش بیشتر از 3/0 و مورد تایید بود. روایی همگرا و روایی واگرای مقیاس‌های مدل پیشنهادی نیز مناسب بودند. همچنین برازش کلی مدل تایید گردید و مجموع مدل ساختاری و مدل اندازه گیری کیفیت مناسب در تبیین متغیرهای پژوهش داشتند. بنابراین استفاده از الگوی به دست آمده در پژوهش حاضر برای انجام فرایند موفق جذب، نگهداشت و سازماندهی منابع نیروی انسانی آموزش و پرورش موفق، روشی موثر خواهد بود که از اعتبار بالایی نیز برخوردار است.