ارائه مدل سیستم پشتیبانی تصمیم مبتنی بر تحلیل عوامل ریسک مدیریت زنجیره تامین دیجیتال درصنایع فولاد کشور - شاه محمدی نادیا; معین زاد حسین; مهری نژاد صفیه; کرامتی محمدعلی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
این مقاله به ارائه مدل سیستم پشتیبانی تصمیم مبتنی بر تحلیل عوامل ریسک مدیریت زنجیره تامین دیجیتال درصنایع فولاد کشور پرداخته و یک مدل سیستم پشتیبانی تصمیم (DSS) مبتنی بر تحلیل عوامل ریسک ارائه می‌دهد. در ابتدا، با مرور ادبیات و استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، 37 ریسک شناسایی شده و در 10 دسته اصلی شامل ریسک‌های مالی، محیطی، سازمانی، عرضه، تقاضا، فرآیند/تولید، تامین‌کنندگان، سایبری/سیستم اطلاعات، بازار/نوسانات قیمتی، و فناوری طبقه‌بندی شدند. سپس، با بهره‌گیری از معادلات ساختاری تفسیری، روابط و تأثیرات متقابل این ریسک‌ها مورد تحلیل قرار گرفت. از بعد هدف یک تحقیق توصیفی و روش جمع آوری اطلاعات مطالعات و مقالات پیشین، مطالعات کتابخانه ای و پرسشنامه استفاده شده است و پیمایشی می باشد و نمونه تحقیق مدیران و کارشناسان زنجیره تامین صنایع فولاد که آشنایی کامل با فرایند تامین و حداقل 5-10 سال سابقه کاری دارند که تعداد آنها 170 نفر می باشند بوده اند.مدل DSS پیشنهادی توانایی شناسایی، ارزیابی، و مدیریت ریسک‌ها را بهبود می‌بخشد و به مدیران کمک می‌کند تا با تحلیل دقیق‌تری از ریسک‌ها، تصمیمات بهینه‌تری در تخصیص منابع و مدیریت زنجیره تأمین اتخاذ کنند. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که این مدل می‌تواند به طور مؤثری به کاهش پیچیدگی‌ها و افزایش کارایی در مدیریت زنجیره تأمین دیجیتال منجر شود. در پایان، پیشنهاداتی برای پیاده‌سازی مدل در صنایع دیگر، به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته‌تر، و انجام مطالعات بیشتر برای بهبود و توسعه مدل ارائه شده است. این تحقیق می‌تواند به عنوان یک راهنمای عملی برای مدیران و پژوهشگران در زمینه مدیریت ریسک در زنجیره تأمین دیجیتال مورد استفاده قرار گیرد.