بهینه سازی مسیر حمل و نقل در شبکه توزیع با استفاده از تصمیم‌گیری چند معیاره AHP فازی - تاکی سحر (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
در حوزه حمل و نقل در شبکه توزیع، بهینه‌سازی مسیرها از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا می‌تواند به کاهش هزینه‌ها، افزایش کارایی و بهبود کیفیت خدمات منجر شود. در این مقاله، روشی جدید برای بهینه‌سازی مسیر حمل و نقل در شبکه توزیع با استفاده از تصمیم‌گیری چند معیاره AHP فازی معرفی می‌شود. ابتدا، با استفاده از روش AHP فازی، ارزیابی معیارهای مختلف مانند مسافت و زمان، هزینه و کیفیت خدمات صورت می‌گیرد. سپس با استفاده از ماتریس مقایسات فازی ادغام شده معیارها، ارجحیت هر معیار نسبت به دیگری مشخص می‌شود. در مرحله بعد، به منظور بهبود دقت و کارایی، زیرمعیارهای مرتبط با هر معیار ارزیابی می‌شوند. با استفاده از ماتریس مقایسات فازی ادغام شده زیرمعیارها و روش نرمال سازی، درجه ارجحیت هر زیرمعیار مشخص می‌شود و به رتبه‌بندی آن‌ها می‌پردازیم. با توجه به نتایج به دست آمده از ارجحیت معیارها و زیرمعیارها، می‌توان مسیرهای حمل و نقل مختلف را بر اساس ارجحیت‌ها و نرمال سازی ارجحیت‌ها بهبود داد و بهینه‌سازی کرد. نتایج نشان می‌دهد که استفاده از تصمیم‌گیری چند معیاره AHP فازی در بهینه‌سازی مسیر حمل و نقل در شبکه توزیع، منجر به بهبود کارایی و کاهش هزینه‌ها می‌شود و در نهایت کیفیت خدمات را افزایش می‌دهد.