برازش الگوی توانمندسازی بانوان جهت ارتقاء در پست‌های مدیریتی وزارت نیرو از طریق تحلیل عاملی تائیدی - سازوار سارا; هاشمی سید حامد; فیضی زنگیر محمد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش، برازش الگوی توانمندسازی بانوان برای ارتقاء در پست‌های مدیریتی در وزارت نیرو با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی است. روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نوع کمی، همبستگی و علّی است. جامعه آماری شامل 425 نفر از کارکنان وزارت نیرو بوده و با استفاده از فرمول کوکران، 202 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌ای بود که روایی آن توسط اساتید دانشگاهی تأیید و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ (بیشتر از 0.7) تأیید شد. جهت تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی برای توصیف مشخصات جمعیت‌شناختی و از آمار استنباطی شامل تحلیل عاملی تأییدی و مدل‌سازی معادلات ساختاری در نرم‌افزارهای SPSS 25 و LISREL 8.8 استفاده شد. یافته‌ها: نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که همه مؤلفه‌های مدل دارای بار عاملی بیشتر از 0.4 هستند و مقدار T-value نیز از 1.96 بیشتر بوده است که نشان‌دهنده معناداری روابط و برازش مطلوب مدل نظری است. همچنین نتایج معادلات ساختاری نشان داد که متغیرهای شایستگی زنان، متغیرهای سازمانی، عملکردهای مدیریتی، کلیشه‌های جنسیتی و ویژگی‌های روان‌شناختی تأثیر مثبت و معناداری بر یکدیگر دارند. نتیجه‌گیری: برازش مناسب مدل نظری و تأیید معناداری روابط میان متغیرهای پژوهش، مؤید آن است که توانمندسازی زنان از طریق ارتقاء شایستگی‌های فردی، رفع کلیشه‌های جنسیتی، حمایت سازمانی و تقویت ویژگی‌های روان‌شناختی، می‌تواند ارتقاء آنان به پست‌های مدیریتی را تسهیل نماید.هدف: هدف این پژوهش، برازش الگوی توانمندسازی بانوان برای ارتقاء در پست‌های مدیریتی در وزارت نیرو با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی است. روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نوع کمی، همبستگی و علّی است. جامعه آماری شامل 425 نفر از کارکنان وزارت نیرو بوده و با استفاده از فرمول کوکران، 202 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌ای بود که روایی آن توسط اساتید دانشگاهی تأیید و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ (بیشتر از 0.7) تأیید شد. جهت تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی برای توصیف مشخصات جمعیت‌شناختی و از آمار استنباطی شامل تحلیل عاملی تأییدی و مدل‌سازی معادلات ساختاری در نرم‌افزارهای SPSS 25 و LISREL 8.8 استفاده شد.