نقش هوش مصنوعی مولد در بازآفرینی تجربه برند و وفاداری مشتریان دیجیتال - افتخاری سینجانی سیده شیما (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش بررسی تأثیر هوش مصنوعی مولد بر بازآفرینی تجربه برند و وفاداری مشتریان دیجیتال است. روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نوع آمیخته (کیفی–کمی) است. در بخش کیفی، از تحلیل مضمون با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA14 برای شناسایی ابعاد و مؤلفه‌های نقش هوش مصنوعی مولد در بازآفرینی تجربه برند استفاده شد. جامعه آماری بخش کیفی شامل اعضای هیأت علمی رشته‌های بازرگانی و بازاریابی دانشگاه‌های آزاد و دولتی با سابقه کاری بیش از 15 سال بود که به روش هدفمند تا اشباع نظری (15 نفر) انتخاب شدند. در بخش کمی از روش توصیفی–پیمایشی استفاده گردید و داده‌ها از طریق پرسشنامه استاندارد براکوس برای بازآفرینی تجربه برند و پرسشنامه اسرینیواسان و همکاران (2002) برای وفاداری مشتریان دیجیتال گردآوری شد. نمونه آماری شامل 220 نفر از کارکنان و مشتریان آشنا با خدمات فناورانه بانک پاسارگاد در تهران بود. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزارهای SPSS و Smart PLS انجام شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که هوش مصنوعی مولد بر بازآفرینی تجربه برند با ضریب مسیر 0.854 و مقدار t برابر با 26.380 تأثیری معنادار و قوی دارد. همچنین اثر آن بر وفاداری مشتریان دیجیتال با ضریب مسیر 0.800 و مقدار t برابر با 18.157 تأیید شد. مقدار R² برای بازآفرینی تجربه برند 0.730 و برای وفاداری مشتریان دیجیتال 0.640 محاسبه شد که بیانگر قدرت تبیین بالای مدل است. نتیجه‌گیری: هوش مصنوعی مولد نه تنها تجربه برند را بازآفرینی می‌کند، بلکه با تقویت شخصی‌سازی، تعامل هوشمند و اعتماد الگوریتمی، موجب افزایش وفاداری احساسی و رفتاری مشتریان دیجیتال می‌شود. برندها از طریق بهره‌گیری از فناوری‌های مولد می‌توانند تجربه‌ای شخصی، عاطفی و اخلاق‌مدار برای مشتری خلق کرده و تمایز پایدار در فضای رقابتی دیجیتال ایجاد کنند.