ارائه مدل پردازش تصویر در تبلیغات بازاریابی واقعیت افزوده با رویکرد ساختاری تفسیری - شاکری مجید; رشیدی احتشام; وکیل الرعایا یونس (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش، ارائه یک مدل ساختاری-تفسیری برای پردازش تصویر در تبلیغات بازاریابی واقعیت افزوده با بهره‌گیری از رویکردهای نوین تحلیل سیستمی است. روش‌شناسی: مطالعه حاضر از رویکردی آمیخته بهره برد. در بخش کیفی، با استفاده از تحلیل مضمون، داده‌های حاصل از ۳۵ مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با خبرگان بازاریابی تحلیل و ۱۰ مؤلفه کلیدی شناسایی شد. در بخش کمی، این مؤلفه‌ها در قالب مدل ساختاری-تفسیری با استفاده از نرم‌افزار MATLAB تحلیل و اعتبارسنجی شدند. سپس با روش MICMAC، جایگاه مؤلفه‌ها بر اساس قدرت نفوذ و وابستگی آن‌ها تعیین شد. یافته‌ها: تحلیل‌ها نشان داد که مدل پردازش تصویر در تبلیغات واقعیت افزوده شامل سه سطح است. مؤلفه‌هایی همچون تخمین عمق دقیق، ادغام یادگیری ماشین، محتواهای معنایی و ترکیب‌بندی تصویر در سطح اول و کلیدی قرار دارند. در سطح دوم رنگ، بافت، ردیابی تصویر و تطبیق ویژگی‌ها قرار دارند. در سطح سوم، شناسایی و تقسیم‌بندی هوشمند شیء و تکنیک‌های رندر با تأخیر کم به عنوان متغیرهای هدف شناسایی شدند. تحلیل MICMAC این مؤلفه‌ها را در قالب شش گروه متغیر ریسک، هدف، تأثیرگذار، تأثیرپذیر، مستقل و اهرم ثانویه طبقه‌بندی کرد. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که استفاده از تکنیک‌های پیشرفته پردازش تصویر در تبلیغات واقعیت افزوده از جمله تخمین عمق، یادگیری ماشین، و ثبت دقیق تصویر، می‌تواند موجب خلق تجربه‌ای تعاملی و واقع‌گرایانه برای کاربران شود. مدل پیشنهادی می‌تواند به شرکت‌ها و برندها در طراحی استراتژی‌های مؤثر تبلیغاتی با بهره‌گیری از فناوری واقعیت افزوده کمک کند.