بررسی معیارهای موفقیت در تلفیق سیستم‌های حسابداری مالی و مدیریت در سازمان‌ها - پورسیف الدینی جرجافکی عارفه (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف اولویت‌بندی معیارهای موفقیت در تلفیق سیستم‌های حسابداری مدیریت و مالی در سازمان‌ها انجام شده است. روش‌شناسی: برای انجام پژوهش، ابتدا معیارهای موثر با استفاده از مطالعه پیشینه شناسایی شد. ابزار تحقیق پرسشنامه 12 سوالی بود که با استفاده از لیست معیارها در قالب طیف 5 گانه لیکرت طراحی شد. برای اطمینان از روایی پرسشنامه، از نظرات 10 کارشناس متخصص استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ سنجیده شد. دادهها با استفاده از الگوریتم Random Forest Regressor در محیط پایتون تحلیل شد. ابتدا داده‌ها به دو دسته آموزشی (80 درصد) و آزمایشی (20 درصد) تقسیم شدند. سپس الگوریتم بر روی داده‌های آموزشی اجرا شد و اهمیت هر معیار با استفاده از ویژگی "feature importance" محاسبه شد. برای ارزیابی نتایج، نمودار ROC ترسیم شد. یافته‌ها: بر اساس یافتهها، معیار "دقت گزارشهای مالی" با سهم 245/0 بیشترین تأثیر را بر موفقیت تلفیق سیستم‌ها دارد. پس از آن، معیار "شفافیت مالی" با 220/0 و "سازگاری با اهداف سازمانی" با 180/0 در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. معیارهای "سهولت استفاده" و "سرعت ارائه اطلاعات" نیز با 145/0و 095/0 از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار بودند. کم‌اهمیت‌ترین معیارها شامل "قابلیت یکپارچگی فناوری" و "تاثیر بر تصمیمگیری استراتژیک" بودند که هرکدام به ترتیب 045/0 و 035/0 بر موفقیت تلفیق سیستمهای حسابداری مالی و مدیریت در سازمانها تأثیر داشتند. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج 10 عامل موثر بر موفقیت تلفیق سیستمهای حسابداری و مدیریت در سازمانها شناخته شد. همسویی سیستم‌های حسابداری با اهداف سازمانی برای بهبود تصمیم‌گیری، افزایش کارایی عملیاتی، تقویت پاسخگویی و تسهیل مدیریت تغییر ضروری است.