بررسی نقش حسابداری ابری در ارتقا کیفیت گزارشگری مالی - احمدی خوشابری آیین; ملکی چوبری مجتبی; آزادی هیر کیهان (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این تحقیق با هدف بررسی نقش حسابداری ابری در ارتقا کیفیت گزارشگری مالی اجرایی شد. روش‌شناسی: اطلاعات مورد نیاز جهت اجرا و پیاده سازی تحقیق به وسیله 18 نفر از خبرگان دارای تحصیلات ارشد و دکترای حسابداری و دارای تجربه کار حداقل، 5 ساله با حسابداری ابری، گرداوری شد. در این تحقیق با استفاده از مدل‌سازی ساختاری تفسیری (ISM) یک مدل برای نقش حسابداری ابری در ارتقا کیفیت گزارشگری مالی طراحی شد. یافته‌ها: نتایج تحلیل ساختاری تفسیری توسط مدل اکتشافی نشان داد که عوامل سخت‌افزاری حسابداری ابری شامل اتوماسیون فرآیندها، قابلیت ارتقای پیشرفته، سرورهای ابری و مجازی شبکه، ابزارهای مدیریت و پشتیبانی و ایستگاه‌های کاری در کنار عوامل نرم‌افزاری حسابداری ابری شامل انعطاف‌پذیری و بهبود مستمر، مقیاس‌پذیری، امنیت اطلاعات، سهولت کاربرد حسابداری ابری، عملکرد و سرعت تجزیه‌وتحلیل، امکان بازیابی اطلاعات و گزارش خودکار از راه دور موجب ارتقا کیفیت گزارشگری مالی با ابعاد بهبود شفافیت، افزایش دقت در گزارش‌گیری خودکار، کاهش خطاها و بهبود محاسبات و حفاظت از داده‌ها می‎شود. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که استفاده از حسابداری ابری می‌تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت گزارشگری مالی ایفا کند. با توجه به مزایای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری حسابداری ابری، سازمان‌ها می‌توانند با بهره‌گیری از این فناوری به شفافیت بیشتر، دقت بالاتر و کاهش خطاها در گزارشگری مالی دست یابند. این یافته‌ها می‌تواند راهنمایی مؤثر برای مدیران مالی و حسابداران در اتخاذ تصمیمات استراتژیک در راستای بهبود سیستم‌های گزارشگری مالی باشد.