ارائه الگوی مدیریت چرخش مغزها با استفاده از اصل شایسته سالاری در سازمان تامین اجتماعی - امامزاده مرتضی; بهلولی نادر; هنرمند عظیمی مرتضی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف اصلی این پژوهش، ارائه‌ی الگوی مدیریت چرخش مغزها با استفاده از اصل شایسته‌سالاری در سازمان تأمین اجتماعی بود. روش‌شناسی: این پژوهش با استفاده از روش تحقیق آمیخته انجام شد. در بخش کیفی، از رویکرد فراترکیب مبتنی بر مدل هفت‌مرحله‌ای والش و دان (2005) استفاده شد. مطالعات مرتبط از طریق پایگاه‌های گوگل اسکالر، ورلدکت، ساینس دایرکت و پروکوئست بازیابی و در نهایت 29 مقاله برای تحلیل انتخاب شدند. در بخش کمّی، پرسشنامه‌ای محقق‌ساخته براساس شاخص‌ها و مؤلفه‌های استخراج‌شده از بخش کیفی تدوین شد. جامعه آماری شامل 775 نفر از کارکنان سازمان تأمین اجتماعی استان آذربایجان شرقی بود که 257 نفر از آن‌ها به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای تحلیل داده‌ها از مدل‌یابی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تأییدی استفاده گردید. یافته‌ها: یافته‌ها نشان دادند که در مجموع 103 شاخص فرعی شناسایی شد که در قالب 14 شاخص اصلی و چهار مؤلفه شامل حمایت از توسعه و پیشرفت شغلی، فرهنگ سازمانی منعطف و مشوق، شبکه‌سازی ارتباطات و همکاری، و بازخورد مستمر و پاسخگویی طبقه‌بندی شدند. اعتبارسنجی مدل پژوهش نشان داد که تمامی شاخص‌های شناسایی‌شده دارای اعتبار بوده و برازش کلی مدل تأیید شد. نتیجه‌گیری: الگوی پیشنهادی مبتنی بر اصل شایسته‌سالاری، ابعاد کلیدی لازم برای مدیریت چرخش مغزها در سازمان تأمین اجتماعی را به‌طور مؤثری شناسایی و سازمان‌دهی می‌نماید و می‌تواند راهنمایی برای سیاست‌گذاری در جهت حفظ و توسعه سرمایه انسانی باشد.