پیوند بین ‌استراتژی‌های توسعه منابع انسانی و توانمندسازی کارکنان باتوجه به مکانیسم واسطه گری هوش فرهنگی - بابایی نژاد عباس; شمس الدینی سهیلا; شریف ابیر محمد; ستوده خشایار (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش بررسی رابطه بین استراتژی‌های توسعه منابع انسانی و توانمندسازی کارکنان با توجه به نقش میانجی هوش فرهنگی در ستاد فرماندهی انتظامی استان کرمان بود. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده‌ها، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان کرمان به تعداد 640 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران، 242 نفر به‌صورت تصادفی ساده به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل سه پرسشنامه استاندارد بود: پرسشنامه استراتژی‌های توسعه منابع انسانی ، پرسشنامه توانمندسازی کارکنان و پرسشنامه هوش فرهنگی. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 25 و با بهره‌گیری از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که استراتژی‌های توسعه منابع انسانی به‌طور معناداری با توانمندسازی کارکنان رابطه مثبت دارند. همچنین هوش فرهنگی به‌عنوان یک متغیر میانجی در این رابطه نقش ایفا می‌کند؛ به‌طوری‌که وجود سطح بالاتری از هوش فرهنگی در کارکنان منجر به تقویت تأثیر استراتژی‌های منابع انسانی بر توانمندسازی می‌شود. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش، استفاده از استراتژی‌های توسعه منابع انسانی در کنار تقویت هوش فرهنگی می‌تواند به بهبود سطح توانمندسازی کارکنان منجر شود. این نتایج نشان‌دهنده ضرورت تلفیق برنامه‌های آموزشی و فرهنگی در سازمان‌ها برای ارتقاء بهره‌وری منابع انسانی است.