شناسایی عوامل کلیدی موثر بر حکمرانی منابع انسانی مبتنی بر فرهنگ ملی در بخش دولتی شهر کرمان - کریمی افشار سمانه; شرفی شهین; رنجبر مختار; سلاجقه سنجر; نیک پور امین (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل کلیدی موثر بر حکمرانی منابع انسانی مبتنی بر فرهنگ ملی در بخش دولتی شهر کرمان می‌باشد. روش‌شناسی: روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، کیفی، از نوع توصیفی و تحلیل مضمون می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش بر اساس قاعده و اصل اشباع نظری شامل 30 نفر از اساتید و خبرگان دانشگاهی و مدیران منابع انسانی دستگاه‌های اجرایی بخش دولتی شهر کرمان بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی و بر اساس ملاک‌های ورود در پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA2020، و رویکرد شش مرحله‌ای تحلیل مضمون براون و کلارک (2006) تجزیه و تحلیل شد. به منظور ارزیابی صحت و استحکام داده‌ها از چهار معیار مقبولیت، قابلیت اطمینان، قابلیت انتقال و قابلیت تایید لینکلن و گوبا استفاده شد. یافته‌ها: با توجه به مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته 11 مضمون فراگیر (عوامل قانونی، عوامل فناوری، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی، عوامل زیست محیطی، عوامل سیاسی، عوامل فرهنگی، عوامل سازمانی و مدیریتی، عوامل آموزشی، عوامل فردی، عوامل بازار کار و عوامل و ارزش‌های فرهنگ ملی)، 68 مضمون سازمان دهنده و 144 مضمون پایه شناسایی شد. نتیجه‌گیری: سهم دانش افزایی و کاربردی پژوهش حاضر را می‌توان در توجه به عوامل موثر بر استقرار حکمرانی منابع انسانی در سطح ملی و با نگاه نهادی دانست.