مروری بر مدل‌های سنجش بلوغ تحول دیجیتال و لزوم مدلی برای صنعت بانکداری - صفاجو آناهیتا; رضاییان علی; حقیقت منفرد جلال; عبدالهی علی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: تحول دیجیتال و ادغام فناوری‌های دیجیتالی در همه حوزه‌های یک سازمان از جمله در سازمان بانک سبب ایجاد تغییرها و تحول‌های زیادی می‌شود و می‌تواند برای سازمان و صنعت بانک مزیت رقابتی ایجاد نماید. بنابراین، هدف این مطالعه مروری بر مدل‌های سنجش بلوغ تحول دیجیتال و لزوم مدلی برای صنعت بانکداری بود. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، کیفی از نوع مروری بود. جامعه پژوهش مقاله‌های مرتبط با حیطه پژوهش بین سال‌های 2015 تا 2023 بودند که از میان 64 مقاله مرتبط تعداد 39 مقاله با روش نمونه‌گیری هدفمند به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآروی اطلاعات شامل یادداشت‌برداری از مقاله‌ها بود که روایی آن با روش مثلث‌سازی تایید و پایایی آن با روش ضریب توافق بین دو کدگذار 88/0 محاسبه شد. در این مطالعه، مدل‌های مختلف سنجش بلوغ تحول دیجیتال مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد که برای سنجش بلوغ تحول دیجیتال و لزوم اجرای آن برای صنعت بانکداری دوازده مدل شناسایی شد که ویژگی‌های برجسته و متمایز هر کدام استخراج شد. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر، متخصصان و برنامه‌ریزان صنعت بانکداری جهت بهبود این صنعت می‌توانند از مدل‌های سنجش بلوغ تحول دیجیتال بهره برد.