بررسی مبانی تأمین مالی از طریق خرید دین با رویکرد مدیریت ریسک - آزادی کبری; صیدخانی رضا; محمدی پور رحمت الله; خلیلی کرم; آرایش محمدباقر (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی مبانی تأمین مالی از طریق خرید دین با رویکرد مدیریت ریسک می‌باشد. روش‌شناسی: روش تحقیق توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه‌ای می‌باشد. یافته‌ها: تأمین منابع مالی از طریق فکتورینگ در قالب قراردادی انجام می‌شود که طرفین آن، فروشنده و عامل هستند. به عبارت دیگر، قرارداد فکتورینگ به واسطه توافق میان عامل و فروشنده تحقق پیدا می‌کند. امضای این قرارداد باعث ایجاد یک رابطه قراردادی میان فروشنده و عامل خواهد شد. بررسی‌ها نشان داد اگرچه ریسک مالی پدیده مثبتی نیست، درک آن منجر به تصمیم گیری‌های بهتر و آگاهانه تر در زمینه تجارت یا سرمایه گذاری و کمک به ارزیابی ارزش (نسبت ریسک و پاداش) می‌شود و از جمله مزایای انتشار اوراق خرید دین کالایی تأمین مالی تولیدکننده، نقدشوندگی مطالبات پیش از موعد سررسید، تشویق به فروش نسیه با ضمانت معاملات توسط بورس، هدایت پس انداز جامعه به سمت بخش واقعی اقتصاد، تأمین مواد اولیه مورد نیاز مصرف کنندگان واسطه‌ای و نهایی با پرداخت مدت دار، معافیت از مالیات بر درآمد و حمایت از بخش صنعت با جذب سرمایه‌های عمومی می‌باشد. نتیجه گیری: از سوی دیگر در صورت مرسوم شدن این ابزار می‌توان شاهد بود که سررسید فروش‌های نسیه بلندمدت‌تر انجام شود.